Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2009 10:38 - ВИЖТЕ ДОБРЕ ДАТИТЕ!
Автор: podigoto Категория: Новини   
Прочетен: 1551 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 03.04.2009 11:03


http://petarpetrov.blogspot.com/2009/04/o-aaa-oa-1-2009.html


Тавталогията е единственият начин за изразяване на смисъл в България. Обърнете внимание на датите на постингите. 3 април 2009


18.06.2008 20:59 - ЩАБЪТ НА РЕСТАВРАЦИЯТА И ТЯХНАТА КОНТРАРЕВОЛЮЦИЯ 2

Ето какво е намислил реставраторския кръг около Първанов.
Вкарват в закона за изборите възможността за избиране на 30 мажоритарни кандидати.
Под формата на граждански активни се кандидатират Божидар Димитров, Вежди Рашидов, Иван Гранитски, Тити Папазов... Плюс местни феодали или интелектуални слуги, чиито корени в кариерата са свързани с комунистическата партия или чиито бизнес в момента е силно подкрепян от държавата...Списъкът на коктейлните интелектуалци и бивши спортни звезди, готови за слугинаж около президента,  може да вземете от която и да е ретроградна подписка в последно време на която и да е тема. Свързващото звено между тях е, че в последните години те са сериозно лансирани, налагани, натрапвани по всички медии ИМЕННО,  за да станат лесно разпознаваеми в удобен момент. Удобният момент явно е дошъл.
Списъкът с ПРИГОТВЕНИТЕ ЗА ЛЕСНА РАЗПОЗНАВАЕМОСТ лица се дава на отделните местни феодали, придобили достатъчно капитал в последните години с помощта на държавата, лансирали се ИМЕННО като приятели на президента, накупили или подкупили местните средства за масова информация, установили невидима цензура и колаборация с местната власт чрез серия от политически измами и купувания на гласове. След подаване на сигнала на всяко едно лице от списъка се прави мащабна, НЕВЪЗМОЖНА ЗА ДРУГИТЕ КАНДИДАТИ кампания. Това води до избирането на солидно ядро подчинени лично на президента мажоритарни кандидати. Така парламентът ще осъмне с невидимата ПАРТИЯ НА РЕСТАВРАЦИЯТА. Във всеки момент тя ще бъде готова да играе ролята, която в момента играе ДПС, ще дава фасадната привидност за коалиция, за присъствие на гражданското общество. Чрез нея и чрез ГЕРБ Първанов се готви за дните след изборите. И с една хвърлена на кучетата и изхабена БСП, с едно дсикредитирано и натрупало достатъчно негативи ДПС.Т.е. в една по същината си чисто еднопартийна система.


17.06.2008 15:25 - ЩАБЪТ НА РЕСТАВРАЦИЯТА И ТЕХНИЯ ПРОЩАЛЕН ПОКЛОН

Щабът на Реставрацията се намира в президенството и Първанов е неговият символ, идеолог и ръководител. Реставрират се несъстоятелни фигури от миналото, изтупват се биографии и старателно се прикриват срамните  моменти в тях, повтарят се жестове, форми , реторики, внушения...Не случайно сред часовата поредица за българските родове имаше немалко опуси за комунистическите фамилии след 44-та...За тези наследници на безсрамното грабителство, за тези лакомници на съдбата и галеници на режима, за тези нелепи  синчета и дъщерички, които и Кембридж да завършат,пак не могат да родят собствена идея, да оформят собствено индивидуално движение....Защото зад тях скърцат ръждясалите механизми на предишната власт, която иска да е вечна и чрез тях! 
Няма да е вечна. 
Колкото и да е дълъг мандата на Първанов,колкото и около него да се сбира цялата нелепа, безпомощна, скучна, сива и нагла пасмина от сорта на Гранитски и комитет "Съзидание", Петев, Левчев плюс някои от младите блюдолизци, натурално родени слуги. Колкото и да точат държавни пари за организиране на писателски срещи, колкото и официални метани на властта да правят, техните действия са мъртви. Те могат да преповтарят, но не и да раждат. Цялата реставрация на фигури от миналото  достига такива нелепи размери, такива откровени комунистически цитати, че човек се замисля дали пък крайната йм цел не е именно ексхумацията на Живков и връщането му към реалния живот...Какво очакват тези сенки на миналото, наклякали край властта, окуражавани от нея, напомпвани да реагират по един или друг начин? Че някой ще се заинтересува от тях? Че ще ги прочете, че ще ги хареса, че ще затулят окончателно хоризонта на онуй, що мисли и чете и мисли в България? 
Какви наивници!
 Какви бездарни наивници!
Ще похарчат някоя и друга година време от нашия общ живот  - и това ще е. Миналото и забравата е отворила устата си и те ще потънат там без вест и кост. Защото не осъзнават, че техните реставраторски жестове и действия са вън от времето, затворени в резервата на миналото. Там могат само да идват да те разглеждат, но няма да те пуснат на свобода. Затова да им се порадваме като внезапно оживели реликви от срамното, но необходимо да се помни минало, вместо да ги мразим. Те имат само това свое бездарно и лишено от истинска житейска кауза минало, това е техния прощален поклон. Да им ръкопляскане на прощаване....


12.06.2008 17:15 -
ПРОДЪЛЖАВА ОПИТА ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКА ДИКТАТУРА ПОД ИГОТО 12.6.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
Опитите за установяване на президентска диктатура от страна на Първанов продължават ежедневно. Преди дни Божидар Димитров заяви в едно бледо и иначе изключително последствено интервю, че демокрацията се намира в ужасно разядено състояние и даде примери с преврата от 1934 година. След това самият Първанов тръгна да претендира за радикална смяна на политическата система чрез въвеждането на мажоритарния елемент в нея. Целта е чрез парите на президентските бизнесмени, монтирани по места и феодализирали местните средства за масово осведомяване, да се вкарат в парламента около 70 - 80 човека, които да играят ролята на невидима партия. Финалните акорди на акцията останаха за Бойко Борисов, който още със защитата на Румен Петков даде ясни сигнали, че е подставено лице на Първанов, подходящо за легитимация на тази невидима, авторитарна партия, чийто идеолог е именно изпълняващия  в момента длъжността президент.

09.07.2008 19:45 - ВОЙНАТА ЗА СИВАТА ДИКТАТУРА Е ОБЯВЕНА!

Нова социологическа агенция " Маркет рисърч", собственост на никому известната румънка /?! /Стефания Труска, неочаквано публикува данни за падащата популярност на БСП и ГЕРБ и евентуалния изборен успех на неродената партия на т.н. президент Първанов. В светлината на случващото се и на написаното дотук е ясно, че корпоративните капитали с руски произход отново са готови да акушират партийно формирование на Първанов, както  на предишните избори за президент. И тогава електоралната манипулация беше извършена чрез огромни средства през социологическите изследвания и агенции. Интересно, апропо, е да се припомни, че прането на политически биографии през социологическо-политологически формирования е обект на критики на Първанов напоследък. А появата на никому известната агенция на румънската гражданка Труска? Това не е ли сигнал, че останалите български агенции не желаят да се ангажират с мръсната работа по вдигането в политическото пространство на една партия от верни на корпоративните капитали народни представители, посочени и лансирани от Първанов? Войната, подета отПърванов срещу политическата система на България, е обречена. Макар и на дъното на рейтингите, партиите в България започват да схващат готвения капан. Капан ,след който под знака на мажоритарността, идва сивата диктатур. Но дори и сивата диктатура винаги има черни резултати.




Гласувай:
0



1. анонимен - Е!
03.04.2009 11:03
Презумпцията Ви е грешна! Не говоря за държава, управлявана от Първанов, нито за президентска диктатура! В крайна сметка, когато гласувате за народни представители, едва ли сте съвсем наясно кого вкарвате в Парламента. Освен това, практиката показва, че когато отговорността е на много хора, тя се размива и съвсем я няма. Когато гласуваме за президент, чийто функции не са само представителни, изборът ни едва ли ще е така политизиран.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podigoto
Категория: Новини
Прочетен: 776242
Постинги: 244
Коментари: 295
Гласове: 1205
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930