Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2008 12:09 - ПОД ИГОТО януари 08 - март 08
Автор: podigoto Категория: Новини   
Прочетен: 1449 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 09.04.2008 13:46











ПОД ИГОТО
5.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Министър Емел Етем каза, че вината за бедственото положение по пътищата и градовете на България е на пътуващите. Знайно е, че живеещите в България, са пречка за онези, които са във властта, но какво да се прави? Все някак си ще трябва да ни изтърпят. А що се отнася до арогантното поведение на активистите на ДПС, то думите са излишни. Те не подлежат на никакъв контрол, над тях сякаш е празно и аморално небе. Допуснати в кочината на властта, те преядоха, оядоха, самозабравиха се. Техните действия се отличават с безпардонност, наглост, презрително отношение към реда, законността и хуманноста. Във всяка нормална държава подобни прояви ще завършат с оставки и публично презрение, но ние не сме нормална държава.

 

 

ПОД ИГОТО 7.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Трагичният инцидент със загиналото под козирката на варненска банка момиче е поредното доказателство, че живеем в пространство, в което държавата отсъства. Държавността отсъства. Държава, разбирано като грижа за хората, които я обитават. Като промислено действие в защита на слабите, болните, изпадналите в нужда. Като функциониране на състеми за предвижване, продоволствие, снабдяване с ток и вода. Ние виждаме една държавна машина, изправена срещу своя народ и съществуваща чрез неговата експлоатация. Живеем в страна на държавна диктатура със социалистическо преразпределение и капиталистическа експлоатация в интерес на минимална прослойка от хора. В тази държава можеш да загинеш в центъра на един от големите градове и четири дни никой да не те намери.

 

 

ПОД ИГОТО 8.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Медийният конфорт на кмета Атанасов освен, че минава границите на журналистическото приличие, започва да избива в паталогични форми на преклонение, венцехваление и обикновен слугинаж. Най-потърпевша от подобно журналистическо и медийно сервилничене е, първо, работата на общината, и, второ, имиджа на самия кмет. И ако повечето издания не могат да си сложат сптирачки в желанието си да го обслужват, явно трябва да се обърнем с молба самия кмет са си наложи мораториум. Ежедневното разцъфване по страниците на вестниците рейтинг не храни, докато второстепенните улици в града са потънали в преспите на непипнатия от почистващите машини сняг. Медиите имат уникалната способност да разрушават имиджа на всеки дори да го хвалят сутрин, обед, вечер и за разтуха - следобед.

 

 

ПОД ИГОТО 10.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Казано съвсем накратко, на Пловдив най-накрая му предстои последния изпит по отношение към културните институции. Пловдивската опера остава без сцена и място, където да прибере скъпите си декори и костюми. Дотук никоя ревлива и гръмогласна политическа сила в Пловдив не е взела отношение по този проблем. Общинските съветници, дето се драха преди месец за благото на града, също мълчат. Мълчат и родолюбивите местни бизнесмени.Мълчат, обаче, и колегите от другите културни институции. Вместо да заплашат със стачка. Да организират гражданско действие. Да организират подписка. Да искат. Да настояват. В подобоно провинциално пловдивско мъртвило се дави затихващия дух на града....

 

 

ПОД ИГОТО 11.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Готви се нова структура на СДС, отворена към гражданското общество. Смисълът е да се върне енергията на обикновените граждани в политическото действие. Пред структурите в Пловдив това означава само едно - да се толерират несъгласните, цветните, доказалите, направилите, защитилите. Всички досегашни сиви, измити, сгърбени, страхливи, лакоми и подли функционери трябва да се натикат в миша дупка и им се забрани да формулират каквото и да е, защото и без това не го могат. Как става това, как се озаптява подивял и тресящ се от страх апарат - да си го решава СДС по възможно най-мъдър начин. Останалото е заупокойна молитва, каквато, впрочем, пеят и в БСП.

 

 

 

ПОД ИГОТО 12.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Държавната власт вече няколко пъти усилено тренира масираното заглушаване на граждански действия чрез изкуството и културата. Фашизираният национализъм срещу проекта "Батак",репресиите срещу екопротестите, масираното действие сега срещу така и непоказания филм "Баклава" са ясни сигнали обществото да си наляга парцалите. На местно равнище се стигна до срамния плонж на директорана театъра, искащ одобрението на митрополията на заглавие от репертоара си. Този натиск срещу правото да обсъждаш и изразяваш мнения по теми, които не се одобряват от властта, върви чрез лицемерно моралничене, чрез държавна употреба на религията, чрез масирани медийни кампании...В същото време президентът се снима с фолкпевици, които са най-развращаващото нещо за децата на България!

 

ПОД ИГОТО 14.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Все повече българи усещат с разума и кожа си, че живеем в територия, а не в държава. Гигантското построение от безсмислени чиновници, които ежедневно се стараят да не свършат нищо, е всичко друго, но не и държава. Това е подпухнал,гноясал организъм, които изсмуква обществената енергия, руши националната и лична сигурност, препречва нормалното и логично икномическо развитие. Изглежда, настъпва времето отново да се създава държавата, да се пишат нейните закони, да се прекроява нената постройка и логика. В днешното си състояние, държавата България не съществува. Затова и толкова хора си търсят друга държава. И родина.

 

ПОД ИГОТО 16.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Трудно обяснимо е раздразнението от инициативата на БТВ, предназначена да помогне на децата от Могилино. От една страна е светотатство да се отричат усилия, които ще помогнат дори на едно дете, каквито и да са те, под каквито и рекламни, имиджови и корпоративни пера да са прикрити. От друга страна, не може трагедията на децата от този дом да се използва и да ред други дивиденти, освен безкористните. Плюс това абсолютно неадекватно е поведението на част от участниците, за които няма значение къде се появяват, стига само да им се прави реклама. Не може да се пее за благородна кауза със сако на "Плейбой"! Такива ми ти неща...

 

 

 

ПОД ИГОТО 18.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Гражданските действия срещу властта трябва наистина да преминат от площадни към юридически форми, прав е адвокат Михаил Екимджиев. В този смисъл призивът да се съди общината за нарушаване на човешките права чрез неосигуряване на общодостъпни и безопасни пътища за придвижване е напълно логичен и доста образователен за голяма част от населението. Чак когато търсенето на правата е осигурено от работещ съд и бързо производство бездейните и лишени от логика властови структури в страната ще започнат да вършат и нещо друго, освен охраната и разширяването на собствените си облаги.

 

 

 

 

ПОД ИГОТО 20.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Речта на Първанов пред руския му колега в НДК бе образец на бездарен емоционален плонж пред господаря, ритуално облизване на ботушите в знак на безпрекословно подчинение, яростен ритник в слабините на българското национално самосъзнание, публично обругаване на гражданското  достойнство. Първанов скимтя благодарно пред погледа на безизразния си гост, лъга безцеремонно, манипулира тенденциозно, засвидетелства пълното си отрицание на европейската ни принадлежност и стратегическа натовска солидарност. О, той бе благодарен, той бе развълнуван като комсомолче и пионерче, сякаш Путин щеше всеки миг да му върже червена вратовръзка, сякаш всеки момент щяха - отново! - да го приемат в Партията... А може и именно това да се е случило.

 

 

 

ПОД ИГОТО 21.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Престараването и кичът, този вечен,мухлясал, вонящ и пошъл комунистически кич, струящ от всяка една проява покрай посещението на Путин продължава да отравя чувството и самочувствието на европейския гражданин в България. Изровените от нафталина жестове, цялата естетика на преклонението и слюнчестия слугинаж,цялата програмна реч на Първанов, формулираща европейското предателство на държавата, заобикаляща натовската солидарност, целия натрапчив фалцет на неговата реч,действия и мимики - това е нетърпимо. Всичко таено, държано зад зъби, премълчано, спотаено, лъгано излезе наяве. Появи се батюшката, вечния им господар, и от всички страни изпълзяха желаещите да му лъснат ботушите. Колко обидно! И колко срамно!

 

 

 

ПОД ИГОТО 25.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
Медиите в България съществуват, за да хвърлят димна завеса върху истинските проблеми. Собственост на влиятелни бизнесгрупировки, приседнали до и в скута на властта като домашни котки, те развращават масовия вкус, свалят катастрофално интелектуалния хоризонт на нацията, профанизират публичното говорене и гражданското поведение, шаблонизират и осакатяват националната представа за света на идеите, налагат елементарни и животински норми на поведение и морал, изравняват и трамбоват обществения пейзаж...Пример за това е липсата на каккъвто и да е обществен дебат относно това трябва или не да се късат парчета - Косово -  от една съверенна и легитимна държава като Сърбия, например? Как после можем да се противопоставим, ако възникне такъв проблем някъде из България, а международния опит е легитимирал подобно поведение?  Това е само малък, красноречив пример за казаното по-горе.

 

 

ПОД ИГОТО 26.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Хоризонталното положение влияе изключително полезно на работоспособността на мозъка, твърди доктор Дарен Липницки от факултета по фозиология на Австралийския национален университет. Ако знаеше това преди повече от 20 века човечеството никога нямаше да направи фундаменталната си грешка с труда и все още щастливо щеше да лежи под някоя кокосова палма със безпаметно щастливи очи. Природата щеше да е опазена и прекрасна, а човешкото нямаше да изчезва заедно с рибите, птиците, насекомите, растенията, дърветата,ледниците и облаците...Господ ни е подарил щастието да мързелуваме, но кога и за какво сме Го слушали ?

 

 

ПОД ИГОТО 28.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Т.н. президент Първанов даде пресконференция по случай т.н. първа годишнина от т.н. втори мандат. Условността в израза отговаря на условността на президентстването му. Мижаво обществено поведение, страхлива реч,отсъствие от важните моменти на страната, корпоративно оплитане на държавата със верни нему бизнесмени, жалко плонжиране пред президента на Русия - това са характеристиките на Първанов. Плюс лично безличие и характериологична безцветност, изведени дори до стил!? От неговите уста предложението да има референдуми звучи нагло, ако не беше цинично. Защото сега, след 20 години деморализиране,разлагане, обезценяване на ценности, фрагментиране на нацията чрез жестоката репресия на държавата , да се вайкаш за  мнението на народа  е нелепо. Защото си направил всичко възможно да няма народ.

ПОД ИГОТО 29.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Втори ден е фундаментално неясно какво иска да прави Първанов. Референдуми или не? Пряко демокрация или не? Борба с корупцията или не? Апаратният стил и израз на Първанов, школуван в зверската скука на комунистическата партия, може да накара дори обръгналия с лъжливото политическо бръщолевене да потръпне. Цялата работа накрая ще идлезе един безплатен , помпозен, но за сметка на това политически глупав и идейно скопен пиар. Един вид, така и така не работя нищо, но поне да се покажа!Уви, резултатът е трагичен и става фундаментално ясно, че Първанов нито има какво да каже, нито знае как, нито иска. Фундаментално ясно е, обаче, какво не иска да направи - добре работеща държавна машина.

 

 

 

ПОД ИГОТО 31.1.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Дали някой разбира какво става с "Кремиковци"? Съмнявам се. Продажби, препродажби, екология, глоби от ЕС, индийски милиардери без пари, български слонове с футболни отбори, протестиращи футболисти с пълни джобове и работници без пари и без работа - екзотиката е пълна, но и идва в повече. Комбинат без грам руда в радиус от 2000 километра. Надвиснал над столицата в противоречие с всякакви екологични норми. Правителство без способност да се противопостави на целия този цирк. Цялата картинка като в миниатюра отразява България - икономически нелепа, екологично опасна, социално неприемлива, политически банкрутирала,зверски весела, пиянски полегнала в канавката на цивилизацията.

 

 

 

ПОД ИГОТО 2.2.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Да си главен редактор или собственик на вестник и да притичваш с желание в президентския самолет, за да си направиш екскурзия до Мексико, е предателство към собствения ти читател. Кой ще ти вярва, когато после заемаш една или друга позиция, когато цялата държава е видяла как си заврял муцуна в импотентния скут на власта? Кой ще ти вярва, когато подемаш една или друга кампания по оклеветяване или възвеличаване на някоя политическа, икономическа или гражданска персона? Слугинажът на собствениците на медии в България премина границата на морала и професията и отиде в сферите на паталогията и екстремния секс.

 

 

ПОД ИГОТО 5.2.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Досегашният директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" подал оставка и тя - ужас! - била приета. Същият този директор е разпределил на фирми на братята си повече от 120 милиона лева. Същият този директор повече от месец не е уволняван от правителството. Редно е да си зададем въпроса - защо? Отговорът е елементарен - защото целия чорап на корупцията ще се разплете до долу. Или до горе , ако решите. Ще се нанижат един след друг цялото правителство, партии, държавни институции. И разплитането на този чорап ще съсипе държавата, която в този момент, единствено се крепи на корупционната си арматура. Единственото останало здраво нещо в държавната конструкция....

 

 

 

ПОД ИГОТО 6.2.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Репресивният медиен апарат, създаден внимателно и грижливо чрез подставени бивши и настоящи, явни и тайни служители на Държавна сигурност, мутирали в червена бизнескласа, упорито, ежедневно и безмилостно се стоварва върху черепа на българското общество. Чрез налагането на нравствено несъстоятелни, интелектуално сакати, духовно убоги персонажи се постига аморфна маса от хора без авторитети, без цели, без стремежи. Масовото облъчване на децата с агресия, секс, безпаметни забавления, комерсиалност, естетическа всепозволеност подготвя почвата за държавно управление, базирано на манипулацията, страха, лъжата и терора. В същото време медийната машина изтрива историческата истина за случилото се в държавата, изравнява пейзажа, сее така желаната от властта отврата, погнуса и гражданско отчуждение.

 

 

ПОД ИГОТО 7.2.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Поредната шумно оповестена акция срещу рак на гърдата започвали поредните Мис " Еди коя си " и "Мис не знам защо си", оповестиха поредните глащатаи на жълтокавявата псевдовип мътилка. Зад елегантните очертания на миските винаги се озъбва хищното лице я на някоя голяма фармацевтична компания, или лъсва бездарния пиар върху гърба на болните, слабите и безпомощните. Защото не е достатъчно само да си сложиш скъпите парцалки върху силиконовите цици и да вдигнеш наздравица в центъра на София, докато си договаряш поредната комисионна или поредния леглови ангажимент. С това не само не помагаш на страдащите, с това развращаваш децата, които схващат благотворителността като светски атрибут, а не като задължение на душата. Доброто се върши в тишината на собственото сърце, а не сред шума на вестникарските страници и телевизионни екрани.

 

 

 

 

ПОД ИГОТО 12.2.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Ръководството на Британския олимпийски комитет ще накара спортистите, които ще пътуват на Олимпиадата в Пекин, да подпишат споразумение, че няма да критикуват китайската политика по отношение спазването на човешките права и окупацията на Тибет. Тъжно е, когато от стара демокрация пристига подобна вест. Тя е и обезкуражаваща за всички, които обичат свободата, защитават личното мнение, възможността да протестираш не е за тях само гола хипотетика. Д същото време тя е окуражаваща и за онези индивиди и режими по света - включително и в България! - които цензорират, възпрепятстват, забраняват свободното слово. Не е за вярване, че това се случва в Англия. Тъжно е да видиш как слънцето на демокрацията залязва по този начин....

 

 

ПОД ИГОТО 16.2.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
На километри от нас огънят "Косово" пълзи към динамита на световните отношение. Прецедентът с нарушаването на териториалната цялост на една държава е свързан И с казуса на баските, на белгийците, а защо не - в бъдеще - и на балканските народи. По този въпрос нито Първанов, нито Калфин  отронват дума. Иначе славещия се с логорея от обли и никакви фрази Първанов си прави бездарен пиар от всяка дребна случка, но не заема позиция по този фундаментален геополитически въпрос. За независима държава Косово ли сме или не? И по какви причини? Как ни касае всичко това? Само че за отговор на тези въпроси трябва да имаме президент. А ние нямаме.

 

 

 

ПОД ИГОТО 18.2.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Умислено се посреща появата на нова държава до границите ни от аналитично настроените ни сънародници. Не е ясно още колко и на какъв принцип ще се разпарчетосва прокъсаната балканска черга. Възможността при всеки повод да се подпалва фитила на независимостта по неясни критерии крие прекалено голяма несигурност в региона. Какво налага да се създават нови държави, какъв е техният принццип на самоопределение - никой не казва. Българската държава обяви позиция на изчакване. С какви аргументи - също никой не казва. Не отронва дума дори и производителят на огромно количесто фрази - Първанов. Не заслужава ли обществото да знае държавната ни позиция, за съвсем малоумни ли ни намират? Мълчание. И още мълчание.

 

 

 

 

 

ПОД ИГОТО 19.2.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Приели ли сме преди месеци плана за признаване независимостта на Косово или не? Ще признаем ли държавата Косово или не? Какви опасности за България крие появата на нова мюсюлманска държава на 60 километра от границите ни? Какви опасности крие за братята ни от Македония? Какви геополитически процеси са възможни оттук нататък, след като ООН вече практически не работи? При какви етнически проценти ще се признава една територия за независима държава? Още и още въпроси има, за да може нормалният гражданин да се ориентира в ситуацията. Но отговори няма. Има само мрънкането на Първанов и големите, скучни, нещо не казващи думи...А да живеем успани като в сън е опасно. Твърде опасно.

 

 

 

 

ПОД ИГОТО 21.2.08

АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ

 

 

 

Хлебарка притича по масата на водещия сутрешното предаване "Хлоника на Туркменистан" и доведе до уволнения на 30 журналисти и редактори. Разликата в българския вариант е, че хлебарките у нас ваправо ги канят за събеседници. Сутрешните предавания на българските телевизии са се превърнали в малоумни, зле скалъпени , манипулативно предпоставени рекламни акции на властта. В тях познати и едни и същи лица повтарят познати и едни и същи неща пред все по-наведените, съгласни и олигавени от себехаресване интелектуални слуги, кой знае защо наречени журналисти. Журналистиката, уви не само в България, се превръща бавно и сигурно в мръсна дума.

 

 

 

 

 

 

ПОД ИГОТО 22.2.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Политическата класа и политическото говорене узаконяват кича и липсата на естетика на държавно и институционално ниво. Правят ниският вкус, липсата на вкус и вкуса към пошлото приемливи и желателни. Излезли от комунизма, където кича беше производен на фалшивата икономика, те произведоха фалшив капитализъм, производен на комунистическия кич. Цялата естетическа нелепост на политическата класа правят възможни чалгата, поръчковите убийства, дрогата и социалната арогантност. Танците по масите и пиянските подвиквания са производни на политическата система, а не нейни производители. Живеем в държава , в която пари има, но вкус няма да се появи.

 

 

ПОД ИГОТО 26.2.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Лицето Венета Райкова трябва да бъде съдена за емоционален и естетически тероризъм, провеждан системно чрез т.н. предаване "Горещо". Дъното, абсолютното дъно, моралното дъно бе достигнато с интервюто й с видимо психически болния събеседник-стриптизьор -гей-и всичко останало Радо.Всичко това се случва по национална телевизия, която има претенции за сериозна медия. В същия ефир се съобщават новини, има аналитични предавания....Всичко това се изравнява и опорочава с присъствието на Райкова и това, което прави. В името на рейтинга и елментарната гледаемост са преминати морални граници, приемливи естетически и етически постъпки. Не бих се учудил, ако скоро върнат и смъртните присъди, та да могат да влезнат в нечие риалити предавания.

 

 

ПОД ИГОТО 28.2.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Полицията и мобилните оператори се канят да възпрепятстват достъпа на деца до сайтове  с насилие и еротика. Въпросът е какво правят с телевизии като "Планета" и с предавания като "Горещо" на Нова, които откровено използват секса като основна стръв за привличане на зрители? Текстовете и визията на повечето фолкпевици са откровена пропаганда на безразборният, леснопозволим и вседостъпен секс за пари, удоволствие и проспоретит. Преминати са всякакви граници на приличие и са откровено недопустими за възприемане от младата аудитория. Нещо повече, те са дълбоко трамвматичти и увреждат основни фундаменти на морала, възпитанието и ценностите. Ровичкането пък в блатото на човешките страсти пък в "Горещо" унижава, профанизира и обезмисля понятието българска журналистика. Наш дълг е да ограничим всичко това, няма кой друг да го направи.

 

 

 

 

ПОД ИГОТО 1.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Неизвестни пребиха шестима в апартамент в "Дружба", а осем изгоряха във влаково купе по пътя София - Кардам за половин денонощие. Същевременно държавната власт се бори със зъби и нокти за правото да следи електронната кореспонденция на българските граждани. Факт е, че наркопласьорите не пишат съобщения поради простата причина , че не могат да пишат. Следователно мярката е насочена към пишещите и интелигентните хора в държавата. Същото е било и в комунистическите лагери - криминалните са упражнявали контролирано от политическите офицери насилие над интелигенцията. Бракът между политическите и криминалните престъпници винаги е бил срещу словото, съвестта и свободата. Докато вагонът "България" гори от всички страни и черен задушлив дим се разпръсква мълчаливо.

 

 

 

 

 

 

ПОД ИГОТО 3.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Върховният съд на Германия реши, че шпионирането на компютрите на хората представлява нарушаване на основните човешки права и го отмени, а по същото време ведомството на наглия министър Румен Петков всячески се опитва да го въведе в норма под претекст защита на националната сигурност. Със същият мотив са избити прекалено много хора в България, за да мълчим тъпо. Тишината в българския граждански живот подпомага съзнателните усилия на антидемократично настроените хора като Петков и сие да взривяват фундаментите на демокрацията, свободата на словото и правото на информираност. Тази тишина за пореден път доказва, че подарената свобода и демокрация не могат да бъдат ценени, защото не са осмислени и не са изстрадани. И понеже стадото се плаши от свободата, затова и приема безропотно гегата на овчаря.

 

 

 

ПОД ИГОТО 5.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Българският народ живее в състояние на свободно падане. Без държава, без институции, без защитни и самозащитни механизми, в пълна морално разложение, без авторитети на съвестта, без надежда за съпричастие и човечност. Децата ни растат с присвити от недоверие очи, със стиснати юмруци, с кънтящи от липса на смисъл очи, с неутолена жажда за пример и учител. Родителите ни си отиват огорчени, отчаяни, с огромно съжаление, че не са ни научили да бъдем зли, арогантни, нагли. Огромната катастрофа е видима във всеки един детайл на държавата, откънтява във всяка една съдба. Възможно ли е всичко това да сме си го направили сами, с нашето обществено безразличие, с нашето лично бездушие? Да, ние си го направихме.

 

 

 

 

ПОД ИГОТО 7.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Секретариатът на Първанов твърди, че той не е извършвал прояви, които влизат в противоречия с трагичните събития относно трагичната железопътна катастрофа, но не казват , че не е ходил на лов за лисици в деня след катастрофата. Увъртанията и видимите опити да се спаси рухналия имидж на бившия комунист отвращават, но още по-отвратително е медийното мълчание, наложено от големите печатни издания в България. Краткият преглед на вестниците, спестили  и реално укрили новината, дава ясна представа за състава на медийната дружинка на президента, които подлагат собствените си журналисти на невиждана цензура и политически натиск. Станалото за последен път доказва моралната пропаст, в която могат да се хвърлят бившите комунисти, потънали в конфорта на собствените си медии.

 

 

ПОД ИГОТО 10.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Грандомански Руски бал ще организира Евгени Минчев през април, де що суетна и измислена светска шушумига има у нас ще присъства и ще се тъпче с "хрупкава сърцевина от маруля с червен хайвер, скариди на скара, авокадо, лимонов оцет, циферблат от патица с мед и сметана, винено-черешов ручей". Тъкмо се бях притеснил от твърденията на Никита Михалков, че само славянското православие било бъдещето на Европа, и дойде успокоението от страна на Минчев. Щом той се е заел с провеждането на бала, безсмислието му е напълно постигнато. Минчев ще се подстриже като ранен с мотика карфиол, сгънати журналистки ще бъдат допуснати да снимат червения хайвер от 150 метра разстояние, а снайперисти ще следят дали някоя дама с гол гръб не тъпче блини в сутиена си. Даже Първанов може да се отбие на Руския бал, ако не е край Симитли да диша дълбоко чист въздух.

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОД ИГОТО 11.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Трябва да признаем грехопадението на българската журналистика, в което участваме. Собственост на корпорации с неясен произход на парите или на корпорации, чиято цел е единствено печалбата, днешните медии сключиха ред кръвосмесителни бракове с властта, капиталите, мафията , а отскоро - и с църквата. В огромната си част националните печатни и  електронни медии служат за държавно-корпоративно манипулиране на общественото мнение, за прекъсване и унищожаване изграждането на граждански дебат и мнение по значими въпроси, за развращаване на масовия вкус чрез представяне на информацията предимно като забавление. Типичен пример за намаляване на корпоративните щети чрез контрадезинформация бе тиражираната версия за терористичен акт във влака за Кардам. Не е за вярване, че свободата на словото така бързо  бе положена на дръвника в неизличимата ни пост?тоталитарна държава.

 

 

 

ПОД ИГОТО 12.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
Англичанинът Сюмър Ирък построи в Лондон къща от безплатни вестници, която в неделя ще бъде претопена на вторични суровини. У нас всяка сутрин вестниците строят информационни заграждения от вторични новини, които на следващия ден мутират като амеби. Размножаването на вторични новини в България е правопропорционално на липсата на първокласни новини и обратно пропорционално на наличието на качествени управници. Константа в България е само художествената самодейност. Нейният продукт се нарича кич. И понеже кичът е синоним на комунизма - всеки произвежда спрямо възможностите си и продава над възможностите на купувача- затова продължаваме да бъдем държава на победилия комунизъм. В този смисъл властта участва на живо с всички нас в риалитито "Управлявам с теб", но наградите надхвърлят няколко милиарда. За нея, естествено.

 

 

ПОД ИГОТО 15.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Унищожаваме децата на България. С действията и бездействията си. Поотделно и заедно като общество. Измиваме си очите със светска благотворителност като шоуто по Би Ти Ви. Унищожаваме не само беззащитните деца по домовете из страната. Унищожаваме и нашите собствени, защото търпим проповядването на чалгата и секса, защото търпим чалгата и секса да се настанят във всички програми на националните телевизии, защото допуснахме лошия вкус да стане масов и национален. И когато кмета, президентът и купчина други измислени фигури се снимат с пеещите проститутки, трябва да знаят, че участват в реклама на сексиндустрията в България. Убиваме децата с отвратителния естетически кич, който търпим около нас.

 

 

 

 

 

ПОД ИГОТО 18.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
1500 вида разрешителни режима са въведени без законова регламентация от държавните и местни власти, откри с изненада министърът на икономиката Димитров. Димитров, хайде стига се прави на ударен! Много добре знаеш, че всякакви хартийки се въвеждат с цел  рушветите да  хранят местните партийни босове. Всяка алинейка е осребрена още в законодателните комисии на Народното събрание, после събирането слиза до всяка паланка и колибка в държавата. И след като си така изненадан, Димитров, защо не подадеш иск до Върховния административен съд за незабавна отмяна на незаконосъобразните разпоредби, които душат бизнеса, както турчин не го е клал? Защото си правиш само евтина реклама, Димитров. Защото, Димитров, именно тези 1500 незаконни разрешителни режима са вътъка на комунизма, който все повече побеждава у нас.

 

 

 

 

 

ПОД ИГОТО 20.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Държавата е в криза, далеч по-голяма от 1989 година, или 1997-ма. С просто око са видими изгнилите основи на чиновническо-комунистическата бюрократично-путинизирана република с мощна престъпност, силно проруско лоби и лумпенизирана обществена маса при тотална централизация и монополизация на средствата за масово осведомяване. Няма област или институция, която да не се пропуква и да не се показват старателно критите й язви. И всичко това - при никаква опозиция. При лишено от самозащитни рефлекси гражданско общество. Просто конструирането на държавната машина е толкова нелепо и абсурдно, че частите й сами се разпадат. Като самият комунизъм, апропо.

 

 

ПОД ИГОТО 21.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
 Чрез дирижирани и добре оркестрирани скандали БСП прави последен опит да представи пред обществото, че къса опашката си - връзката с престъпния свят. По идентичен начин бе изхвърлен от политиката Румен Овчаров, наред сега е Румен Петков. Нормалната и мислеща част от българския народ възприема това публично демитологизиране с облекчение. Но зад това не стои морален императив, а тънка сметка как партията да излезе в поносимо бяла премяна на следващите избори. Дотогава подобни фигури трябва да бъдат изтласкани и забравени, та по-безболезнено да се търси участие във властта със следващия мандатоносител. Но, този път, мимикрията ужасно закъснява и - по-всяка вероятност - това ще е фатално. Първо ще рухне БСП, а след това и кръга от провинциални милиардери, които така внимателно бяха монтирани по места.

 

 

 

 

 

ПОД ИГОТО 22.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
Правителството се е разпаднало на отделни институции, преминали в пасивна кръгова отбрана от всичко, всички и от себе си. Толкова немощно, парализирано от мафиотски и корпоративни интереси, лишено от воля за живот и действие управление не сме имали от 1989 година. Дори ослепително наглия Румен Петков, който старателно ще прати БСП в политическото небитие ведно с провинциалните й милионери, монтирани по места, се държи като сритана от слон калинка. Т.н.президент се ослушва с благодарност как скандалите размиват моралния му крах с лова на вълци край Симитли. Премиерът Станишев мига край черната дъска като ученик, стреснат от виковете на преподавателя си. Дори професионални гьонсурати като Доган и Симеон пелтечат или откровено залягат. Предсрочни избори са повече от необходоми, защото ситуацията в страната щепремине критичната си точка и ще доведе до национално отчаяние и катастрофална депресия.

 

 

 

 

ПОД ИГОТО 24.3.08

АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ

 

 

17 младежи от Дома за деца с лека умствена изостаналост в Берковица са принуждавани да гласуват под строй за сегашния кмет Дацов. Същият Дацов организира чрез влиянието на властта подписка сред населението срещу разследващите журналисти. По същият начин видимо пилият министър Петков се интересува не дали неговият подчинен е предавал информация на мафията, а кой е изнесъл информацията за това. По същият начин безумнитечиновници от министрества и институции тръгнаха да дирят съдебна разправа с автора на филма "Баклава", бил камбаната за състоянието на социалните сомове и з държавата преди в Трън да загине момиче. Всичко това показва злото, отмъстително, изкривено от ненавист към хората, жестоко и брутално лице на българската държава към всички нас, протестиращите.

 

 

 

ПОД ИГОТО 25.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
 
 
Всички български царе удивително приличали на гражданина Симеон, който неуспешно се прави на цар и премиер в последните години, гръмна верноподанически в. 24 часа. Да не се чудим тогава защо държавата ни е на този хал! Явно 1300 години са минали в унизително мрънкане с цел прикраване на собственото безсмислие и арогантна крадливост, в отчаяни опити за маскиране на собствената непълноценност и алчност... И ако Аспарух е приличал на Симеон, то тогава основателят на държавата е събрал банда волжски  юпита с цел окончателно съсипване на територията отвъд Дунава и изнасяне на природните й богатства далеч зад граница. С всичките гори по пътя.

 

 

 

ПОД ИГОТО 26.3.08
АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ
 
 
В държавата на победилия комунизъм е естествено предаването Мюзик айдъл да е форма на победилата художествена самодейност.Да, младите хора, които пият там са талантливи, но именно това е проблемът. Държавичката ни успешно приема и интегрира простака, парвенюто, глупака и наглеца. Да не вършиш нещо професионално е почти синоним на участието ти във властта. Истинският проблем на държавата е с умния, моралния, знаещия, можещия. Той я дразни,предизвиква, смущава дебилния й самодоволен сън. В този ред на мисли таланта на участниците в Мюзик айдъл трябва, но няма да може, да бъде опазен от самата българска музикална индустр




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apollon - Иван Вазов е писал под игото - но да ...
09.04.2008 14:26
Иван Вазов е писал под игото - но да дойде и да види сега какво иго караме ние
цитирай
2. анонимен - Спечелването на мюзик айдъл от Тома ...
02.06.2008 23:40
Спечелването на мюзик айдъл от Тома е явно олицитворение на всичко некадърно и пошло в нашата територия България в унисон с всички институции,т.е. некадърните и извратените са на почит и явния избор на Тома показва нивото на нацията ни,в сравнение с професионализма на Нора!За пореден път разбирам,че това наистина е цървуландия и се срамувам,че все още съм в България!Жалко за таланти като Нора!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podigoto
Категория: Новини
Прочетен: 772936
Постинги: 244
Коментари: 295
Гласове: 1205
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031