Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2008 23:59 - ДА СЕ СЪСИПЕШ ЧРЕЗ ТРИФОНОВ
Автор: podigoto Категория: Новини   
Прочетен: 13442 Коментари: 33 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Забавно е да видиш как голям рекламодател като Глобул се самоубива, вземайки под наем за своя кампания прекспонираното, изхабено лице на човека от дълбокото минало Слави Трифонов. Първата причина е, че това лице въздейства на пасивната, податлива на простовати внушения маса от българския народ, а точно те не са основната част от ползващите мобилни услиги. Втората е, че същото това лице е съсипано от употреба от конкурентна фирма в същата сфера на дейност. Третата, че лицето и индивида Трифонов носи тежкия дъх на слугинажно  политическо и корпоративно поведение в последните 10 години. Не са един или два случаите, в които то бе  наемано или се самонаемаше да пропагандира или масовизира удобни за определени политически сили тези или да участва в медийна разправа с неудобни на властта персонажи или формации. Четвъртата причина, е интелектуалната немара и просташката естетика, налагана от неговото или продуцираните от него предавания. На фона на ежедневните случаи на насилие в българското училище или между българските деца изобщо неговото поведение е изключително морално осъдимо и укоримо. Недоучената бруталност на самозвания "гуру", всеизвиращата мегаломания в ущърб на дъховното възпитава, формира, стряска децата ни. И когато това поведение среща финансовата подкрепа на определени медии, то се превръща в мощна бухалка за естетическо насилие и форматиране на "плактонни поколения". Които явно са нужни някому, но няма да се полезни за себе си.... В крайна сметка, Глобул консумира единствено негативи. Като тук изобщо не коментираме "комсомолската естетика" на клипа, криейтива, който взема на заем елементи от "социалистическия еснтусиазъм на общото живеене", вкарва лицето Трифонов в така подходящата за него роля на отряден председател, който крачи из живота нов.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. novitejivotni - Много точно казано
23.04.2008 05:35
Кратко и ясно, просто няма какво да се добави.
Ако има кой да го прочете и разбере, още по-хубаво.
Тези подобия на личности като Тошо Тошев, Кеворкян,въпросния "шоумен" и подобните им са най, най-големите вредители в измъчената ни България, защото те масовизират простотията, по "тънък" начин.
С претенцията за някаква "интелектуалност".
И лека-полека животът ни става някакъв долнопробен ерзац.
Хора прочели "вестник" и погледали малко "телевизия", вече се изживяват като капацитети, които " разбират", имат "мнение" и самочувствие, че усещат нещата в дълбочина.
А същевременно имат умствен багаж колкото картоф.
Подкрепят се едни други и няма място за стойностните хора, които имат какво да кажат.
цитирай
2. анонимен - простотията в милата ни татковина ...
23.04.2008 09:05
простотията в милата ни татковина расте с геометрична прогресия и не мога да разбера така наречените зрители като как го възприемат лицето трифонов може би като апологет на т.н. "свобода" по точно свободия за мен съм решил проблема на дистанционното ми няма канал за гледане на бж,нова и подобни помии а и телевизия рядко гледам, вестници не чета от 7 години радио не слушам е единствено интернет той си ми напълно достатъчен и като се огледам ОКОЛО МЕН съм си достатъчен и си ми е добре и не псувам и не се ядосвам НО това положение ми напомня малко на прочетените сведения от славното ни историческо минало когато е започвала експанзията на турците към европата ама те турците не са виновни тогава а къде венецианците къде други сили са ги поканили тук харесало им е и са останали дежаву добре че малко ми остава да живея някакви си 20-30 години да му мислят младите не трифонопоклонниците те отсега са поробени другите които все още мислят че мислят че мислят със здраве от един черноглед "оптимист"
цитирай
3. анонимен - А на мен клипът ми допадна
23.04.2008 09:30
Защо толкова много думи? Кажете го ясно и точно - не харесвам Слави Трифонов и онова, което прави. Хората ще ви разберат. Все пак Трифонов е обществена фигура и има такива, които го харесват и други, които не го харесват и смятам, че това е нормално. И на мен Трифонов не ми харесва с онова, което прави в последните години в шоуто си, но пък изпитвам към него уважение заради любовта му към работата, която върши и постоянството, с което я върши. Може би този клип показва, че самият той чуства нужда от промяна, не зная. Но пък "Глобул" уцелиха и времето - хората в България наистина много спешно и категорично се нуждаят от социална промяна.
цитирай
4. анонимен - хладен повей
23.04.2008 09:36
За съжаление в рекламата се ценят само тези лица и явления, които правят впечатление, а Трифонов го умее. Цени се странното пораждащото емоции независимо какви са те а простащината в неговото предаване е само хладен повей на фона на раздрънканата смачкана от недоимък държава с три чифта кавички около името си. Отърваването от Трифонов е възможно само при наличие на качествена конкуренция от предавания които да носят нови усещания и емоции за зрителите.
цитирай
5. nik666 - @3
23.04.2008 09:49
Чистачката, автомонтьорът и продавачът на риба в съседния магазин също си обичат работата, а вероятно я вършат по-отдавна от лицето Станислав Трифонов. Ще ме прощавате всичките му фенове, но уважавам трите изброени лица много повече от колкото комплексираната "обществена фигура", която не се посвени да си направи невероятно гнусен PR с историята за мнимото си ослепяване. Толкова бързо ли се забравят вече нещата? И какво значение има дали харесваме лицето Станислав Трифонов или не, факт е че той е обществено опасен социален паразит и мястото му не е в ефира.
цитирай
6. анонимен - GloBul къртят мивки!
23.04.2008 10:01
Спор няма!
цитирай
7. анонимен - анонимен 2
23.04.2008 10:15
Как пишеш бе човек, с безкрайни изречения. Безпардонност и огромно самочувствие, а не харесваш
все едно себе си.
цитирай
8. lubitel - Без съмнение простотията в тъй н...
23.04.2008 10:23
Без съмнение простотията в тъй нареченото “Шоуто на Слави” е на висота!
Определено всеки разумен и интелигентен потребител на Глобул би му станало противно да гледа как компанията на която си плаща сметките, вместо да инвестира в подобряване на мобилните си услуги, дава пари на вятъра.
цитирай
9. анонимен - @nik 666
23.04.2008 10:25
Уважението е морална категория, тоест можеш да го изпитваш и към Слави Трифонов, и към чистачката и това да не пречи на никого. На мен специално не ми пречи. И не съм фен на Трифонов, казах по-горе вече, че последните му изяви имат нужда от промяна и ще се радвам, ако успее да направи нещо хубаво, омръзна ми да слушам кой "Няма място някъде си", кой "НЕ трябва да бъде такъв", какво "Не ми харесва",(без да се опитвам да променя нищо); отвсякъде го чувам това "не, не, не" Е, стига толкова)
цитирай
10. анонимен - още по темата
23.04.2008 10:40
http://ianchefff.blog.bg/viewpost.php?id=74634
цитирай
11. анонимен - аз пък си къртя тихо в ъгъла и не ме е. . ...
23.04.2008 10:40
аз пък си къртя тихо в ъгъла и не ме е...е лекето триф
цитирай
12. анонимен - И трифонов и азист
23.04.2008 11:29
са продукти, създадени да печелят пари за себе си и някой друг, да промиват мозъците на децата и не чак децата. За да няма бунтове срещу геноцида у нас
цитирай
13. анонимен - @10 - ianchefff,
23.04.2008 11:45
стига си вървял и правил реклама на блога си бе.
цитирай
14. anubhis - има ли значение
23.04.2008 12:05
с кого или с какво се съсипва глобул?ако услугите и цените,които предлагат,не са задоволителни за хората,които ги ползват,има ли значение-ако ще и памела андерсън по цици да ги рекламира,все тая!и не мисля,че идеята е взаимствана от"социалистическия еснтусиазъм на общото живеене", или "комсомолската естетика"...на мен ми напомня на форест гъмп,което пак си е липса на креативност,де:)))))))))))))))
цитирай
15. анонимен - Marta Slavi
23.04.2008 13:37
Слави му е време да се махне от екрана.
Но за жалост има хора които го гледат и него и Азис. Не знам какъв народ сме, има много прости сред нас за съжаление. Чалгаджийска държава. Това е такъв позор толкова млади хора да слушат и харесват чалга. И тези водещи на Така нареченото "шоу" са си чалгаджии въпреки популярността.Дали ще се вразумим някога?
цитирай
16. анонимен - venera
23.04.2008 13:53
Лошото е, че в България се гледа много телевия - чалги, филми за по 2000 долара, предавания като това на Слави и какви ли не още. Живяла съм в Австрия, Германия, сега в Холандия. Там телевизия почти не се гледа. Аз също отвикнах и сега ми е все едно дали пеят заедно, кой е айдъл, новини също не ме интересуват, защото научавам кой е убит, кой е катастрофирал и т.н. Негативи от всякъде. И защо?
цитирай
17. анонимен - vij
23.04.2008 17:43
vij nickdoynoff.hit.bg
цитирай
18. danel - Казвам ясно : Не харесвам Слави Т...
23.04.2008 18:59
Казвам ясно : Не харесвам Слави Трифонов. Не ми допада смях и хумор, предизвикан от плоски цинизми. Не е възможно цял час изключително детската аудитория на шоуто да бъде забавлявана с цинични вицове. Защото именно децата го гледат най- много. Детето на моя приятелка е на 5 години и истински се пазари, когато тече дневното повторението на предаването. А аудиторията в залата - каква е средната възраст, сигурна съм, че не повече от 14-15 години. Страхотна простотитя.
цитирай
19. thomas - На това му се вика пенявене...
23.04.2008 21:02
Авторът си има някакви негативни пристрастия, каквито не са изключение сред българите, на които гроздето им е кисело (за тези, на които Слави не им харесва, има едно много лесно решение - всички останали канали на телевизора, но не - те го гледат и мразят - да се чудиш защо ли, ако не заради нездравата завист, че никога няма да му се качат и на малкия пръст), обаче дотолкова се задълбава в тях, че от епитети не успява да каже какво точно всъщност иска да ни каже.

На места обаче случайно уцелва.

Да, Глобул прави нещо много глупаво с тази реклама - надали чак самоубийство, но все пак излагация. След като не можа да убеди хората с услугата си, че с каквото и да е е по-добър от МТел, сега ще опита да ги убеди поне в това, че МТел са лоши и от тях трябва да се бяга. И къде да се бяга... ами при Глобул. От трън - та на глог...

Авторът определено бърка, че феновете на Слави, понеже са прости, не са потребители на мобилни услуги. Напротив - колкото по-чалга е един човек, толкова по-консуматор е той. Може да не е богат, но харчи. Глупаво, демонстративно и без мярка. Така че това може и да са интересни клиенти. Освен това не бива да се забравя, че Глобул никога няма да бъде изборът на бизнеса, така че му остава да се бори за младите, наивните и недоволните.

Другото, много по-сериозно самоубийство, е на Слави, който е бивше рекламно лице на МТел. Освен ако няма някакви много сериозни причини за омраза към тях (което ми е малко съмнително предвид пачките, които би следвало да е направил по време на работата си с тях), е крайно неприлично да излезе и да се изсере върху тяхната някогашна връзка. Почти толкова, колкото и да отиде да прави музикално шоу в Нова ТВ, след като бТВ, на които дължи звездния си статус, не са му поверили поредния Айдъл.

Но от друга страна съм чувал, че гладът не е добър съветник, а империята на Слави със сигурност има нужда от постоянни високи приходи, за да може да се поддържа. В този смисъл, ако не му дават пари бТВ и МТел, може би наистина няма друг шанс, освен да си ги вземе от Нова и Глобул. Въпреки че това неминуемо го личност без позиция, а това се отразява зле на звездния статус.
цитирай
20. nik666 - Много моля
23.04.2008 21:21
да престане да се вадят думи (те даже не са и думи) от контекста. Самият намек, че виждам Станислав Трифонов като социален паразит, гаврещ се с българската култура само защото му ЗАВИЖДАМ (не съм можел да му стъпя на малкия пръст) крайно много ме обижда. А предполагам не само мен. По чии критерии са тези изводи? Що за човек трябва да си, за да ЗАВИЖДАШ на този социален дебил, пък било то и само заради парите му? Че сме дъжава без морал е очевадно, ама хайде моля ви се, не всички сме паднали чак толкова ниско. И не, от години не гледам зле прекопираното предаване на Станислав Трифонов, но фактът че навсякъде е пълно с промити мозъци, които говорят само за него, по неволя ме е накарал да знам това-онова за псевдо-слепеца.
Предварително благодаря за разбирането.
цитирай
21. анонимен - evala
29.04.2008 23:51
edin smel 4ovek i umen da go kaje!!!
цитирай
22. vmitkov - Прав си, Секулов!
03.05.2008 13:08
Само дето тия, които те разбират и са съгласни с тебе, не могат да помогнат на другите, които харесват Слави Трифонов.

Защото харесването на Слави Трифонов и разбирането на Секулов са въпрос на интелектуална мощ.

И вместо да се спори кой крив - кой прав, нека някой да изнесе данни за пазарните дялове на трите мобилни оператора на България.

Защото само чрез сравнението може да се прозре истината!
цитирай
23. анонимен - naroda neguduva :)
03.05.2008 16:29
Eto edno malko po-krajno mnenience - haha:

http://govoreshtguz.blog.bg/viewpost.php?id=188403
цитирай
24. skribezium - Заставам зад всеки ред, написан от ...
03.05.2008 17:54
Заставам зад всеки ред, написан от тебе!
Желая ти много успехи!
цитирай
25. mapplethorpecala - "Първата причина е, че това ...
06.05.2008 09:01
"Първата причина е, че това лице въздейства на пасивната,

податлива на простовати внушения маса от българския

народ, а точно те не са основната част от ползващите

мобилни услиги."


Аз като гледам на вас ви е въздействало в много

по-голяма степен!

винаги се учудвам,как нашите хора не са способни на

по-задълбочини прочити,а това,знаете ли какво

означава,че те са лишени в голяма степен,в много голяма

степен от способност за интерпретация на прости

послания!

Днес със сигуност мога да кажа,че 99% от западните

реклами ,които се появиха през послените две-три години

са били възприемани като съветски мултфилм.

много ми харесва как всички приказвате за въздействие ,а

всъщност адресирането му е към едно напълно закърняло

сетиво,което първо трябва да апрехензира и чак след това

да претендира за въздействие.въздействие е нещо като

контрареволюция ,а знаем,че българите са неспособни дори

за революция.Какво ни казва този рекламен клип.
естествено,че всички виждаме слви трифонов,който

крстосва като петно екрана.като петно,а не като слави

...слави е петното за слави.но въпреки това всички го

разпознаваме..не че то са се опитал;и да скрият че това

е трифонов.
тук съществения момент е друг.
В началото ,на повърхност си имаме работа със слави!

с който всички са си имали работа.
да,слави е банална гледка.не е изключителна

гледка,гледката на трифонов.
но,ето го скритото послание,почерка отдолу:
-въпреки,че за всички вас това е баналния

трифонов,въпреки,че за вас той е образа на мтел,ни сме

ползвали именно баналното,което да произведе интерес.
Помним всички средните 80-те,когато в почти всеки клип

на ню уйев групите оттозипериод имаше

снимки,значки,портрети на ленин,брежнев.
Банален образ,но всъщност вкаран в друг контекст!
което ни дава възможност да помислим върху следното-не е

ли това опит да се получи рекламен аналог на нулевото

послание ,в което се запазва възможността за напълно

чист контекст!
еето защо тригонов минава през видеото като петно..ой не

е трифонов..той е всичко,което знаем за него,и тъкмо

това,което се намира в поста на подигото също е включено

в посланието.баналния трифонов,лишения от креатив става

основа за послание с необикновена креативна мощ,впило

своите пипала в нещо много просто ,което го има на всяка

страница от хегеловата

философия-негация,денайл,отрицание.

само либералния поглед може да изпита неудовлетворение

от това,че му показват петното на трифонов и да подскочи казвайки"Ама аз май съм отвратен от трифонов,защото преди това,аз съм дълбоко отвратен от себе си..защото той прекрасно ме символизира"
цитирай
26. анонимен - @mapplethorpecala
06.05.2008 10:03
От всички несвързаности които изписа, разбрах единствено че адмирираш поголовното затъпяване на човечеството. А да ни вменяваш символизъм между всички и Станислав Трифонов - е хайде моля ти се.
цитирай
27. ingodwetrust - .
06.05.2008 17:28
ГлоБул няма да се самоубие, но Славчо - да
цитирай
28. mapplethorpecala - to the 28-th
06.05.2008 19:58
А да ни вменяваш символизъм между всички и Станислав Трифонов - е хайде моля ти се.


mama mia...какъв denial..какъв tufty denial .

човекът не разбрал нищо,но всъщност разбрал единствено,че трябва да постави своя о т к а з някъде..това също е петно!много по-живо,много по-пластично..нарича се СИМПТОМ
цитирай
29. mapplethorpecala - agnostic front
06.05.2008 20:05
приказките за самоубийство на Слави показват единствено
колко дълбоко моят приятел българите не може да познава..дори себе си.
цитирай
30. creativni - Недоразвита мисъл
07.05.2008 02:50
Приятелю, или по скоро приятелю на Вазов, защо си мислиш че като плюеш по човек който задържа шоуто си 10 години с висок рейтинг това те прави иноватор и креативно мислещ човек?
10 ГОДИНИ РЕЙТИНГ!!! , и то не в prime time-а....
Това трябва сериозно да се уважава от всеки човек дръзнал "да разбира" от телевизия и от реклама.
Високопарните ти епитети , и негативния начин на писане ме карат да си мисля , че си журналист....или поне на такъв се правиш!
Трифонов (колкото и да е "изтъркан" в момента) е човек , който трябва да бъде уважаван.Направи достатачно много за българскя шоу-бизнес.Полтиката е заинтересувана да обере активите (когато ги имаше) на Слави, а не той да обере негативите на политиката. Той е човек който води шоу..., и го води добре щом все още има сериозен рейтинг и съвсем наскоро подписа нов договор с БТВ. България не е само 500 000 интелигентни хора ( включително и ти), тя е 7 500 000..., защо трябва постоянно да се подценява масата?!?!?!?
Относно GloBul...,какво да ти кажа -чудесно премерен ход ! И с Creativ-а и със Слави Трифонов като лице на кампанията.
Ще ти кажа само две причини (а те са много повече) да се обоснова:
1- Преди 5-7 години Мтел използва Слави като лице на рекланата и кампания на картите Прима, доста успешно при това. Таргет групата бяха teenage-ари, предполага се че те вече са завършили и имат досто по добро финансово състояние от преди , така че могат да си позволят да преминат на сметка в GloBul при това без да си сменят номера.
-2 .Лоялните абонати на Мтел (включително и аз) трудно ще сменят мобилния си оператор. Но хорат които гледат Слави (има се впредвид ,че са средно и под средното ниво на интелигентост) имат нужда точно от таква реклама за да го направят. Да не говорим , че някой от тях все още не ползват мобилни телефони..., просто до сега не и беше дошло времето да бъдат "атакувани". GloBul принуден до някаде от позийцийте на Мтел първи го направи...., но просто е въпрос на време ,когато "това е твоят глас" увеличи coverage-си и към тази част от ОБЩЕСТВОТО НИ
цитирай
31. mapplethorpecala - добре е ако искаме да водим този р...
07.05.2008 14:37
добре е ако искаме да водим този разговор да кажем че става дума за няколко неща
1.стратегии,маркетинг,комуникации,пазар,който е много различен от познатия пазар,защото е сам по себе си комуникация вграден е в самата комуникация.#пример : yahoo - microsoft преговориTE за закупуването за $45 милярда.
2.коментар на самото рекламно видео.
тук нещата са доста по-прозрачни,но като гледам повечето предпочитат директните третирания,които по същество са пързулвания,дори не са разкъсвания,ако предположим,че критическия поглед е такова бичуване ,то моят приятел българите нямат този бич,който да може да прави рани,процепи...и през процека барем се пързунала няква рефлексивна форма.
ще призная ,че съм гледал видеото само веднъж и при това никак не внимавах.това,което видях беше в една пауза на мача ливърпул-челси или обратно .чух ,че почва също по този характерен "пресилено банализран начин" ..дори самия глас на трифонов вече е достатъчен..той е толкова "неразличим"
3.обсъждането на мястото и ролята на самия приятел Трифонов..васисуалий лоханкин и неговата роля в руския либерализъм -хахаа-хаха!
ще изкажа крайно становище:
-приятеля трифонов е един от малкото българи ,които могат да бъдат либертини;в същото време ролята която трифонов играе като СЛАВИТРИFFОНОВ е същинско актьорче либералче


_______
more @ my pages
цитирай
32. анонимен - Печелете пари по най-лесният начин!
01.06.2008 16:54
Bux.to е нова, иновативна, интернационална и свободна система която позволява на огромен брой рекламодатели да показват своите реклами в "Surf Ads" страницата на Bux.to като по този начин привличат потенциални клиенти. Рекламодателите плащат за да бъдат показвани техните реклами а bux.to плаща процент от парите на своите членове за да ги гледат.
Bux.to НЕ е система която да ви направи богати но можете да изкарате някой друг долар за джобни пари без почти никакви усилия!

За да се регистрирате и да почнете печеленето, се регистрирайте оттук:

http://bux.to/?r=assumlud
цитирай
33. анонимен - dragonfly car mats
15.03.2012 18:36
Tool diffluent nascar magazines. http://opegoic.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podigoto
Категория: Новини
Прочетен: 772751
Постинги: 244
Коментари: 295
Гласове: 1205
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031