Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2008 13:02 - ЖИВОТЪТ НИ КАТО ЕЖЕДНЕВНА СЪПРОТИВА
Автор: podigoto Категория: Новини   
Прочетен: 2051 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Главният прокурор Велчев на бунт срещу престъпността, гласят заглавия в новинарските сайтове. Бунт, бунт, пък то – интервю във вестник „Труд”! Човек като си помисли как я громиха престъпността във вестника, докато главния им редактор се снимаше с обявените – сега! – за главатари на контрабандата  : и разбира, че става въпрос за яка баданарка на властта.

 

 

„ Престъпният бизнес....добива мощ и постепенна легализация” пак е цитат от същото интервю. Грешка, и то съзнателна. Манипулативна грешка. Едрият = престъпен бизнес е почти 70 процента корупционен, държавно-властово протекционистичен, партийно рекетиран , медийно обслужван, контрабандно захранван. Неговата легимация не е постепенна, а  напълно завършена чрез създаването на политически партии около определени бизнесструктури. Изборите  - на фона на липсата на гражданска култура, на генно обезсиления народ, на медийната манипулативна диктатура – са въпрос единствено на средства. Превръщането на престъпниците в партийни босове е напълно завършен процес.

 

 

Новият министър на МВР знаел как да се справи със задачите си... А старият? Знае ли главният прокурор, че предишният министър не знаеше? Ако знаеше, защо мълчеше? Кой му казваше да мълчи?

 

 

Наименованието „мафия” едва ли било важно.... Доколкото е известно, Борис Велчев се е занимавал с художествен превод. Би трябвало да е наясно, че поезията е това, което умира, изчезва в превода. Същото е, обаче, и с обикновените думи. Когато бягаш от употребата на думата „мафия”,  ти бягаш и от истината за мафията. Не можеш да си в конфликт с думите и да си в съгласие с истината.

 

 

Ежедневният опит да си държиш главата над блатото на медийните и словесни манипулации на властта, прокарвани по всевъзможни канали, уморява. Превръща животът ти в съпротива. Лишава те от прозрения в работата, чувствата, живота ти. Ако притежаваш и капка гражданско чувство, усещането, че в България злото е гъсто и може да се реже с нож, е травмиращо. Знаеш, че навсякъде по света е така, но тука властта е прекалено ниско, усещането за натиск и липса на въздух е влудяващо. Вътрешните монолози, които всеки води с видимите корени на злото, в края на краищата, ни пресушават. Защото злото има цялото време и цялата държава. А ние имаме само едно стебълце на собствения си живот и едно сърце за съпротива.




Гласувай:
0



1. анонимен - Ирония и жалост
10.05.2008 16:36
Именно това е настроението, което ме обзема когато чета тези постинги. Ирония, жалост и тъга. Някой пусне тема в блога си, прочетат я няколко човека, създаде се полемика някаква си, разтушиш се, освободиш отдавна напиращата в теб безпомощност, съгласиш се, оспориш някое мнение и после нищо. Няма гражданско общество в нашата България. А и да имаше и то да можеше да променя и да влияе на съдбата ни пак нищо добро не мисля, че би се случило. Да не забравяме, че тези герои на нашето време сме ги формирали ние, живеещите в тая държавица. Обикновените граждани създаваме онези, по които после пустосваме и плюем на воля в блогове, статии и квартални кръчми. Лошо си избираме идолите, а иначе не вярвам, че няма способни да свършат, онова, което трябва да бъде свършено и то както трябва.
цитирай
2. анонимен - Ирония и жалост
10.05.2008 16:36
Именно това е настроението, което ме обзема когато чета тези постинги. Ирония, жалост и тъга. Някой пусне тема в блога си, прочетат я няколко човека, създаде се полемика някаква си, разтушиш се, освободиш отдавна напиращата в теб безпомощност, съгласиш се, оспориш някое мнение и после нищо. Няма гражданско общество в нашата България. А и да имаше и то да можеше да променя и да влияе на съдбата ни пак нищо добро не мисля, че би се случило. Да не забравяме, че тези герои на нашето време сме ги формирали ние, живеещите в тая държавица. Обикновените граждани създаваме онези, по които после пустосваме и плюм на воля в блогове, статии и квартални кръчми. Лошо си избираме идолите, а иначе не вярвам, че няма способни да свършат, онова, което трябва да бъде свършено и то както трябва.
цитирай
3. анонимен - животът ни като ежедневна съпротиеа
12.05.2008 11:04
Прекрасно поднесена жалка истина!Не само стебълцето но и сърцата са ни вече увредени! предстои ....смъртта ни .....смъртта на дърйавата ни! За да живеят управниците ни,освободили се от нашето и националното бреме! Ето я истината !!! полироли
цитирай
4. nadagr - Поздравления!
13.05.2008 10:52
Поздравления за "едно сърце съпротива".Сърцето не може да увреди от нея,както пише анонимен 3.Уврежда се от вегетиране и оцеляване.
цитирай
5. ignatkan - Чудесно!
13.05.2008 22:17
И все пак си държим главата над блатото.
цитирай
6. анонимен - 6. roge
30.05.2008 02:53
Много тъжно е, наистина, да наблюдаваш душевните терзания, объркаността и безперспективността на новата българска буржоазия. Вместо да вървим напред в духовен аспект,ние се връщаме в 20-те години на 20-ти век. Жалко за тези хора, които живяха с надеждата да видят света коренно променен и пълен с умни, жизнени е оптимистично настроени личности!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: podigoto
Категория: Новини
Прочетен: 772793
Постинги: 244
Коментари: 295
Гласове: 1205
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031